textour2023

Terug naar agenda

Textilium Futura 2024

Het evenement

TEXTILIUMDAGEN 20, 21 & 22 september 2024

In 2024 staan we aan het hoogtepunt waar we sinds 2021 naartoe hebben gewerkt en waar de drie rode draden van Textilium Futura samenkomen. Drie dagen, 20, 21 en 22 september lang kunnen nationale en internationale gasten en consumenten presentaties, workshops, modeshows, lezingen, theater volgen en genieten van culinaire hoogstandjes. Maar ook een bezoek aan een van de bedrijven of de stad is natuurlijk mogelijk. 

Tilburg met het textielmuseum en zijn rijke geschiedenis in de textielindustrie is onze thuisbasis. We hebben meerdere pjojecten door het jaar heen lopen en werken hierin samen met het bedrijfsleven, onderwijs, makers, ontwerpers, het textielmuseum, studenten en andere geintresserden om de textiel industrie duurzamer te maken.

En vanaf heden kunnen we bekend maken dat we nu ook een vaste plek hebben voor het Festival Textilium Futura!

We landen ieder jaar in het 3de weekend van september in de binnentuinen van de Spoorzone!

Een prachtige locatie dicht bij het station, en met fijne horeca; RAW, De Boemel en Club Smederij. Daarnaast zitten er ook (project) partijen waar we smenwerking mee hebben zoals Ontdekstation013 en Mindlabs.

Met de combinatie van textieltechniek, kunst, theater, sport en spel zet Festival Textilium Futura uw textielstad nationaal en internationaal op de kaart. Het brede scala aan activiteiten, mogelijkheden en samenwerkingen maakt het evenement bovendien toegankelijk voor een brede doelgroep. En met de juiste inzet, in de juiste vorm, op het juiste tempo en met de benodigde middelen kunnen we de duurzame Textielindustrie zelfs een succesvol vervolg geven in andere Europese steden.

Wilt u met uw gemeente, bedrijf of als kunstenaar, artiest, onderwijsinstelling, sociale werkplaats samen met Textilium Futura bijdragen aan een duurzamere circulaire textielindustrie?  We horen graag van u!

Datum

vrijdag 20 september 2024

Duur

2 dagen

Voorwaarden

Vrije inloop

Locatie

Binnentuin Spoorzone Tilburg

Categorie

Actief

textour2023
Volg deze deelnemer via
Website Facebook Linkedin Instagram