textour2023

Over ons

Het Festival Textilium Futura biedt de volledige duurzame Textielindustrie een podium en presenteert de duurzame ontwikkelingen rondom textiel. We fungeren als digitaal platform EN laten alles zien tijdens een fysiek, (rondreizend) festival.

Denk aan verbeterde productievormen, nieuwe toepassingen en nieuwe technieken die zorgen voor meer hergebruik en recycling en minder productieverlies. Maar ook nieuwe kunstwerken en jonge artiesten krijgen de aandacht.

Het Festival Textilium Futura laat het grote publiek de ontwikkelingen van de volledige textielindustrie van dichtbij zien, voelen en ruiken, maar laat bezoekers ook meedoen. Tijdens de inspirerende activiteiten en evenementen maken we de verbinding met het bedrijfsleven en de consumenten, hierdoor gaan we samen werken aan een duurzame circulaire textielindustrie, en bevorderen we de bewustwording bij consumenten.

En we hebben nieuws! We landen vanaf nu ieder jaar in het 3de weekend van september in de Binnentuinen van de Spoorzone. 

Dat is voor dit jaar dus op 20,21 & 22 september. Het volledige progamma komt binnenkort hier op site.

 

Meedoen? Sposor worden? Jouw ontwerpen laten zien? Een kraampje huren op het festival? 

mail naar info@textiliumfutura.com 

De drie rode draden

Textilium Futura draagt bij aan een toekomstbestendige textielindustrie via drie rode draden, die door alle activiteiten en evenementen lopen, voor consumenten, het bedrijfsleven en het onderwijs. We werken toe naar een vaste programmering.

01 Kennis en duurzaamheid

02 Stad en waard

03 Cultureel en sociaal

 

Textiliumdagen in 2024

20, 21 & 22 september

In 2024 staan we aan het hoogtepunt waar we sinds 2021 naartoe werken en waar de drie rode draden van Textilium Futura samenkomen. Drie dagen lang kunnen nationale en internationale gasten en consumenten presentaties, workshops, modeshows, lezingen, theater volgen en genieten van culinaire hoogstandjes. Maar ook een bezoek aan een van de bedrijven of de stad is natuurlijk mogelijk.
De programmering van 2024 is basis voor ons (rondtrekkend) festival, ook in uw stad kunnen we gaan landen en de kracht van samenwerken laten zien en voelen.

Met de combinatie van textieltechniek, kunst, theater, sport en spel zet Festival Textilium Futura uw textielstad nationaal en internationaal op de kaart. Het brede scala aan activiteiten, mogelijkheden en samenwerkingen maakt het evenement bovendien toegankelijk voor een brede doelgroep. En met de juiste inzet, in de juiste vorm, op het juiste tempo en met de benodigde middelen kunnen we de duurzame Textielindustrie zelfs een succesvol vervolg geven in andere Europese steden.

Wilt u met uw gemeente, bedrijf of als kunstenaar, artiest, onderwijsinstelling, sociale werkplaats samen met Textilium Futura bijdragen aan een duurzamere circulaire textielindustrie? We horen graag van u!