textour2023

Terug naar agenda

Expositie HOEZO?

Het evenement

GESPREKSSTOF is een (reizend) community art project in s-Hertogenbosch. Onder artistieke leiding van textiel kunstenares Anne van den Heuvel werken wij samen aan een collectie handgemaakte GESPREKSSTOF kunstwerken. Alle materialen die we gebruiken zijn gedoneerde materialen. Op donderdagochtenden ontmoeten we elkaar in het atelier van Anne, of op externe locaties in de buurt. laaaangdradig ARTISANS TEAM MAAKT PORTRETTEN VAN MUZEN™ IN TEXTIEL Met een team van vrijwillige artisans werken wij aan het realiseren van een serie muzen in verschillende textiel-technieken. Deze muzen zijn meer dan levensgroot. De werken worden altijd met de hand gemaakt. Samen. Met elkaar. Aan tafel. Dat vergt aandacht en geduld, voor elkaar en voor het handwerk. De liefde waarmee de werken tot stand komen is voelbaar. Aan de tafels ontstaan niet alleen de werken, maar ook de gesprekken. Vriendschappen. Gemeenschapszin. Verbinding. Contact. Je hoort erbij …voelt je nuttig, gezien, gehoord. Een lach, een traan en alles daar tussenin. Van kwetsbare verhalen tot slap geouwehoer. Alles mag er zijn. Toch is het ook vaak even sereen en stil aan tafel. Pure focus. Het geeft ook rust, de oneindige herhaling van het zetten van steekjes. Borduren zorgt ervoor dat je in het moment bent. Hier en nu. Het leert je geduldig te zijn. Je bent je heel bewust van elke handeling die je doet. Het is heel aards om dingen met je handen te doen. De verstilling van de beweging. WAAROM GESPREKSSTOF? Anne vertelt: "Eind 2015 startte ik aan mijn lang gekoesterde wens; een autonoom kunstproject realiseren waar ik jaren mee vooruit zou kunnen, en wat niet verkocht gaat worden. In 2001 studeerde ik cum laude af aan Academie St. Joost in Breda, en heb het sindsdien maar wat druk met mijn werk als professioneel kunstenares/ontwerpster. Toch verhinderde dat niet dat ik eind 2015 begon met de uitvoering van GESPREKSSTOF een community-textile-art project. Mijn liefde voor textiel en het ambacht is groot. Het is helaas deels ook een bijna uitgestorven vak. Textiel heeft iets stoffigs. Handwerken wordt gezien als huisvlijt. Ik wil het handwerk eren. Het ambacht leren. Jonge mensen enthousiasmeren. De kennis van de oudere mensen respecteren."

Over de organisator

Naam: Anne van den Heuvel
Telefoonnummer: 0615076892
   
E-mail adres: office@annevandenheuvel.nl

https://www.annevandenheuvel.nl/gespreksstof-community-art/

Info

KUNSTENAAR, ONTWERPER ... IETS DAAR TUSSENIN.
Welkom in mijn online atelier. Ik ben Anne. Ik ontwerp en realiseer geluiddempende textiele kunstwerken op maat en op kleur.

MET PASSIE & INTUITIE.
In 2001 startte ik mijn kunstenaarspraktijk en ontwerpstudio. Sindsdien werk ik aan een oeuvre monumentale en decoratieve kunstwerken, opgenomen in vele particuliere en bedrijfscollecties. Mijn projecten ontwerp en realiseer ik in opdracht èn in eigen beheer, op het snijvlak van autonome en toegepaste kunst.

KLEURRAAK.
Als intuïtief coloriste volg ik de intentie om de wereld mooier te kleuren door het realiseren van vitaliserende kunst. Op maat. Kleurraak. Verfijnd en afgestemd.
Ik heb een voorliefde voor het werken met textiel en versta de kunst om mijn werk onderdeel te laten worden van een inspirerend vreugdevol interieur. De muren gaan er van jubelen en geven energie.

KLEURKRACHT.
Kleur communiceert. Kleur inspireert. Kleur is genieten. Door het unieke gebruik van kleur, energie, materiaal en vorm in combinatie met de intrinsieke eigenschappen van de omgeving laat ik de ruimte communiceren. Op deze manier schep ik (aan)sprekende woon- en werkplekken met een eigen identiteit die mensen omgeven, inspireren en motiveren.

KLANKKLEUR.
Mijn werken worden gekarakteriseerd door kleur, gelaagdheid, reliëf en XL-formaat. Ze zijn niet alleen warm en zacht maar hebben ook een gunstige invloed op de akoestiek en zijn uitermate geschikt om toe te passen in verschillende architectonische ruimtes. Van openbare ruimtes tot persoonlijke leef- en woonruimtes. In ontvangstruimtes en trappenhuizen. In kantoren, spreekkamers en vergaderzalen. In zorginstellingen en praktijken. In hotels, lobby’s, showrooms en winkelomgevingen.

MET KENNIS & ERVARING.
Iedere ruimte vraagt om iets unieks. Sommige ruimtes vragen om iets specifieks. Ik ontwerp en realiseer kunst objecten met geluiddempende eigenschappen. Met mijn veelzijdige werk weet ik te ‘ont-saaien’. Daardoor wordt het aangenamer en spannender. Het resultaat is een ruimte met een eigen identiteit om in te wonen, te werken, te wachten, te ontspannen of gewoon te vertoeven.

Bent u benieuwd? Maak gerust een afspraak of bekijk mijn werk op www.annevandenheuvel.nl

Datum

zondag 3 maart 2024

Duur

1 maand

Voorwaarden

Vrije inloop

Categorie

Kids

textour2023
Volg deze deelnemer via
Website Facebook
textour2023